För dig med stort hockeyintresse

· Bloggar, Tips
Author

Ishockey är en av de populäraste sporterna i Sverige, både till antalet utövare och publik. För många är det energin som lockar med ishockey. Alltså är det en snabb sport, där det händer saker hela tiden. Som hårda tacklingar, snygga mål och bra stämning på läktaren. Det är en rolig sport, både att utöva och att följa som supporter. Och det är en sport med anor, då svenska ishockeyförbundet fyller 100 år i år, 2022.

Många svenska förebilder i NHL

NHL är ju den klart bästa hockeyligan i världen, och därför är det roligt att det finns så många tongivande svenska spelare att följa där. Senast var det Colorado Avalanche som vann, med den svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog som den förste att lyfta Stanley Cup-pokalen. Även den svenska högstaligan SHL är högt rankad och lockar många supportrar på plats och hemma i sofforna.

Skaffa rätt utrustning

Ishockey är ju en idrott med mycket utrustning, och det är viktigt att du har på dig bra material när du beger dig ut på isen. Hitta det du behöver för ditt hockeyspelande. För det är lättare att dra in ett slagskott i krysset med en bra klubba. Dessutom är det viktigt med bra skridskor, så att du och dina fötter är bekväma.